• Horizontaal Toezicht betekent duidelijkheid
  • Accountant als sparringpartner
  • Focus op de toekomst, een brede blik op ondernemen
  • Waarde is een toekomstgericht, economisch beredeneerd getal

Accountant Achterhoek

Een accountant is snel gevonden, of dat nu in de Achterhoek is of elders in het land. Er zijn tal van populaire bureaus en kantoren die succesvol voor ondernemers klaar staan.

Melenhorst AccountantsBusiness Valuators is zoals de naam al doet vermoeden, niet alleen een gedegen accountantskantoor. Bij Melenhorst kijken we altijd een stap verder. We voelen ons oprecht betrokken bij de regio Achterhoek en omstreken en onze opdrachtgevers. We kennen onze klanten persoonlijk. Daarin investeren we graag tijd, zowel vanuit onze vestiging in Lochem, als vanuit ons kantoor in Hoogeveen in Drenthe. Want alleen vanuit een professionele vertrouwensband kunnen we uw belangen optimaal behartigen. We verdiepen ons in uw onderneming, uiteraard in het verleden, maar zeker ook in de toekomst. Deze informatie is de basis voor al onze diensten. Of dat nu gaat om uw jaarrekening, aangifte Vpb (Vennootschapsbelasting), fiscaal advies of een onderbouwde jaarrekening voor een bedrijfsovername. Maar ook als u worstelt met de planning van toekomstige investeringen mag u op ons rekenen. Kortom, welke vraag u ook heeft op het gebied van ondernemen: Melenhorst is graag uw kritische sparringpartner.

Ons team bestaat dan ook uit betrokken en professionele allrounders, die u daarnaast ieder met een eigen specialisme bijstaan. Verder beschikt Melenhorst over een flexibele schil van vaste partners met uiteenlopende expertise. En daarmee heeft u slechts één aanspreekpunt voor al uw ondernemersvragen. Strategisch, financieel, organisatorisch of fiscaal.

 

Financiële diensten en accountancy

Wij staan u bij met advies over wet- en regelgeving voor financiële verslaglegging, maken uw jaarrekening op en verzorgen uw financiële administratie. Ook doen wij uw belasting- en btw-aangiftes, waaronder de vennootschapsbelasting (VpB) en inkomstenbelasting. Daarnaast verzorgen wij uw jaarrekening zodat wordt voldaan aan de relevante wet- en regelgeving. Zo komt u goed beslagen ten ijs. We kunnen ons voorstellen dat u ook graag zaken zelf wilt regelen, met uw eigen mensen en uw eigen team. Onze accountancydiensten zijn daarom altijd maatwerk: met een perfecte, flexibele mix van ondersteuning die bij uw organisatie past. We maken gebruik van online diensten, zodat u altijd een realtime inzicht in uw boekhouding heeft. Melenhorst heeft daarom een accountantslicentie met o.a. SnelStart, Exact Online, Twinfield, Visma eAccountancy, etc.

 

Salarisadministratie en rapportages

Veel organisaties besteden (onnodig) veel tijd aan hun salarisadministratie. Het kan de moeite lonen deze uit te besteden. Onze experts zijn immers voortdurend op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en kennen dit vak als geen ander. Zij voeren niet alleen uit, maar adviseren u ook proactief en in brede zin over te verwachte ontwikkelingen en hoe daarop kunt anticiperen. Daarnaast kunt u bij Melenhorst terecht voor periodieke rapportages of een ondernemersscan. We assisteren bij het maken van robuuste prognoses en financieringsaanvragen. Ook als u met een faillissement te maken krijgt, kunt u op ons rekenen. Onze expertise als Register Valuator zetten we dagelijks, voor tal van organisaties die een waardebepaling nodig hebben, in.

 

Heeft uw bedrijf grenzeloze zakelijke ambities?

Wilt u productielijnen verplaatsen naar een ander land of een buitenlandse vestiging openen? Ook dan mag u rekenen op de expertise van Melenhorst op het gebied van accountancy en nog veel meer. Investeren in het buitenland is vanzelfsprekend een heel andere tak van sport dan u gewend bent. Gaat u een samenwerking aan, dan is het zaak dat u goede afspraken met uw zakenpartner maakt. Dat lijkt een open deur, maar bij Melenhorst weten we exact waar u op moet letten. U krijgt niet alleen met tal van nieuwe uitdagingen te maken, maar ook zijn de risico’s veelal van een andere orde. Betalingen, leveringen en transport: het zijn vaak aspecten die extra handelingen vragen, dus kostenposten die u vooraf goed in dient te schatten. Elk land heeft immers zijn eigen, vaak complexe btw-regeling. Bovendien is deze wet- en regelgeving ook nogal eens aan verandering onderhevig. U bent daarom gebaat bij iemand die deze ontwikkelingen op de voet volgt en u voor verrassingen behoedt. Bij internationaal zakendoen krijgt u daarnaast ook met fiscale aspecten te maken, vaak specifiek voor uw branche.

 

Professionele sparringpartner 

Maar ook als uw bedrijf zich vooral op de nationale markt, of misschien zelfs wel alleen op de regio Achterhoek richt, zijn wij graag uw professionele sparringpartner. Ons doel is steeds om u als ondernemer een stap verder te helpen. Met no-nonsense advies en een doordacht, kritisch toekomstperspectief. We denken met u mee en kijken vooruit. Daar mag u op rekenen. Als een soort ‘noaber’, zoals ze dat hier in de Achterhoek zeggen.