• Horizontaal Toezicht betekent duidelijkheid
  • Accountant als sparringpartner
  • Focus op de toekomst, een brede blik op ondernemen
  • Waarde is een toekomstgericht, economisch beredeneerd getal

Accountants met Hoogeveen en Lochem als thuisbasis

Martin Melenhorst nam in 2014 het initiatief tot Melenhorst Accountants & Business Valuators, gevestigd in Hoogeveen en Lochem. Juist na of in tijden van crisis dienen bedrijven flexibel te zijn en te anticiperen op veranderende marktomstandigheden. Melenhorst biedt een multidisciplinaire dienstverlening: een professionele mix van accountancybelastingadviezen en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Dat maakt ons vak zo boeiend, want daarmee bieden we ‘the best of both worlds’.

Meer dan een jaarrekening

Een (gemiddeld) accountantskantoor is geneigd vooral terug te kijken. Kritische, ambitieuze ondernemers hebben behoefte aan meer. De jaarrekening is slechts het beginpunt, een van de uitgangspunten voor besluitvorming: wat kunnen we verbeteren, wat zijn strategisch goede stappen, welke risico’s en kansen liggen er als we de cashflow interpreteren? En moet die investering wel of niet gedaan worden? We koppelen historie met toekomst en monitoren voortdurend de geldstromen. Zo anticiperen we op de korte én lange termijn, vanuit een breed perspectief en verschillende scenario’s. Met kennis van de complexe wet- en regelgeving, zoeken we – binnen de geldende kaders – passende oplossingen. Met als doel: het beste uit uw bedrijf halen! Het vaste team van Melenhorst bestaat uit allrounders én specialisten met een professioneel empathisch vermogen. Daarnaast is een flexibel inzetbare schil van experts op aanvullende vakgebieden direct inzetbaar.

Focus op de toekomst van de ondernemer 

We staan tal van organisaties op deze ‘brede’ manier bij. Zij waarderen onze gedegen aanpak en het oprechte, onderbouwde advies. We schromen niet de vinger op de zere plek te leggen. Met die no-nonsense aanpak helpen we onze klanten écht verder. In de volgende fase van hun bedrijf, met een realistische prognose van de financiële, fiscale gevolgen van elke beslissing.


Missie

We willen aansluiten bij onze cliënten op een flexibele, toekomstgerichte en multidisciplinaire wijze. De medewerkers van Melenhorst bedienen de opdrachtgevers daarbij professioneel en proactief. Kortom, zoals ze zelf ook bediend zouden willen worden.

 

Visie

Het Melenhorst-team anticipeert op voor u relevante veranderingen in de markt met advisering die gebaseerd is op expertise die aansluit bij de veranderende markt. Hierbij is toekomstgericht economisch denken leidend bij onze advisering, waarbij we resultaten uit het verleden verbinden met een toekomstvisie voor uw bedrijf. Op onze manier laten we synergie ontstaan tussen accountancykennis en waarderingsexpertise. Een dominante drijfveer van ons team is cliëntvriendelijkheid. Hiermee willen we u als cliënt graag van dienst zijn op een manier die u als betrokken en prettig ervaart. Communicatie en samenwerking zijn hierbij de sleutelwoorden, want door investering in onze samenwerking kan onze dienstverlening maximaal op uw verwachtingen worden afgestemd.

Benieuwd naar onze visie op de toekomst van uw bedrijf? Maak een vrijblijvende afspraak